Merhaba,
Uzunca bir süredir oyunlardayken veya unity-unreal üzerinde çalışırken gpu hatası alıp uygulama-oyun kapanıyor. Genellikle D3D12 kodlu hatalar alıyorum. Device removed , reset vs. dediği de oluyor. Birçok şey denedim kafayı yicem artık çözülmüyor. PC kaldırmıyor zorlanıyor desem öyle de değil. Aynı oyunu düşük ayarda oynarken de yapabiliyor yüksek ayarda oynarken de yapabiliyor. Isınma kaynaklı desem o da değil çünkü pc açtıktan 5 dk sonra da olabiliyor 4 saat oynadıktan sonra da.
Sistemin özellikleri şu şekilde:
Amd ryzen 5 2600 işlemci 3.4Ghz
B450m gigabyte gaming anakart
2x8 corsair 3000mhz ram
600w psu
Nvidia GTX 1660 ti
Önceden amd rx580 ekran kartım vardı. O zamanlar başladı sorun. 500w PSU vardı ve internette bakınca güç yetmiyor olabilir yorumlarını gördüm 600w psu geçtim ancak çözülmedi. Daha sonra ekran kartı kaynaklı olabilir diye gtx1660ti ya geçtim yine çözülmedi. Bu süreçte birçok şey denedim. Bios update yapıyorum olmuyor, ekran kartı sürümlerini en güncelde tutuyorum olmuyor, eski sürümünü yüklüyorum olmuyor, diskten vram veriyorum olmuyor, format bile attım PCye yine olmadı. OC vs. yapmıyorum bu arada sadece ramlarin frekansını 3000Mhz ayarlıyorum başka da pek bı şeyine dokunmadım.Dediğim gibi PC kaldırmıyor değil bence en son black myth wukongu high ayarlarda 60-70 fps alarak oynadım. Onda da mesela bazen 10.dakikada atıyordu bazen 5 saat sorunsuz oynuyordum. Anlamadım gitti yani random oluşuyor gibi. Daha zorlayıcı oyunlarda daha sık yaşadığım da bir gerçek ama. Ayarları kısınca sanki daha nadir yapıyor gibi ama emin olamıyorum. Her türlü yapıyor bence. Ayrıca bir süredir de biosum resetleniyor kendi kendine. Bios pili bittiği için olabilir mi ? Bios pilinin bitmesi veya zayıflaması da ayarımın bozulup gpu hatası almasına sebep oluyor olabilir mi. Anlayan biri varsa yardımcı olabilir mi ? En son aldığım hatayı ekledim örnek olması açısından